A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Kéknyelű Selection

Borbély Családi Pincészet Badacsonyi Kéknyelű Selection 2008

Véleményünk szerint

A bor halkabb tónusú illatában az érettség mézes jegyeit érezzük édes asszociáció nélkül, e mellett azonban a köves talaj és egy citrusos vonal is felbukkan az illatképben. A bor karcsú érzetű, hála az élénk savaknak, amelyek szinte kihúzzák a bort, megtestesítve a gerinc-koncepciót. Tálaljuk csirkés vagy tonhalas cézár salátához, illetve vietnámi módon citromfűvel ízesített abalone kagylóhoz!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-10-12

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  2000
 • Ár

  2200-2500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kéknyelű

A pincészet borbemutatása

A Kéknyelű a Badacsonyi borvidék ősi hungaricum fajtája. Két meghatározó dűlőből válogattuk az egészséges Kéknyelű szőlő legjavát. A vulkáni talajnak köszönhetően egyedi minerális karakter, élénk savak, nemes harmónia jellemzi a 6 hónapig fahordóban érlelt nagy bort. Magas Kálium tartalma kedvező élettani hatású. Fogyasztását 11- 13 fokra hűtve ajánljuk.

Érlelési információk

6 hónapig nagytölgyfa hordóban volt a bor, ezt követőek kapott plusz 1 év palackos érlelést a forgalmazás előtt.

Pinceidő

10 év

Hol vásárolható meg

Selection.hu, Szent István Borszaküzlet, Firkász Étterem, Pincénél; honlapon szélesebb partneri kör

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!