A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Kéknyelű Selection

Borbély Családi Pincészet Badacsonyi Kéknyelű Selection 2013

Véleményünk szerint

Zöldes citromsárga a poharunkban lévő bor. Az illatban közepes erővel lépnek fel az érő fehér és sárga húsú gyümölcsök. Az ízvilágban már a citrusos, grépfrútos és zöld fűszeres ízek, valamint az ezekhez párosuló élénk savak állnak a középpontban, és ezek végig is kísérik a kortyot. A test a kompozícióhoz illően könnyed, az alkohol alacsony. A lecsengésben kesernyés, gyógynövényes asszociációk tűnnek fel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  3500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kéknyelű

A pincészet borbemutatása

A kéknyelű a Badacsonyi borvidék ősi hungaricum fajtája. Két meghatározó dűlőből válogattuk az egészséges kéknyelű szőlő legjavát. A vulkáni talajnak köszönhetően egyedi minerális karakter, élénk savak, nemes harmónia jellemzi a 8 hónapig fahordóban érlelt nagy bort. Magas káliumtartalma kedvező élettani hatású.

Érlelési információk

A bor erjesztése nyolc hónapig tartott 1500 literes tölgyfa hordóban, finomseprőn felkevertetéssel. A palackozásra 2014 májusában került sor, majd ezt követően egy év palackos érlelés következett a forgalomba kerülés előtt.

Pinceidő

5 év

Hol vásárolható meg

Selection Delicates, Pampetrics Borkereskedés

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!