A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Kéknyelű

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok Badacsonyi Kéknyelű 2005

Véleményünk szerint

A pohárba szagolva citrusos jegyeket, vajasságot és hársvirágot vehetünk észre. A korty lenyelésekor először a savakkal találkozunk, amelyek összejátszanak a citromfüves, grapefruitos ízekkel és a kissé háttérbe szoruló ásványossággal. Így összességében egy kifejezetten száraz bor érzetével bír, ezért olyan ételekhez ajánljuk, amelyek jól működnek együtt egy savgazdag fehérborral. Készítsünk hozzá kapros, túrós lepényt vagy citromfüves, sáfrányos lazacot, szalmára vágott zöldségekkel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-05-27

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  11700
 • Ár

  3400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kéknyelű

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A borvidék ősi nővirágú fajtája, mely beporzási sajátosságai miatt más fajtáknál kevesebbet terem és koncentráltabb bort ad, egyedülálló stílussal. Karakterét a vulkanikus bazalt adja. Világviszonylatban is rendkívüli 10-20 éves érlelési potenciállal bír. Nevét kékes kocsányáról kapta. Különleges alkalmakra ajánljuk nemes halakhoz, szusihoz, zöldséges ételekhez, salátákhoz vagy kecskesajthoz, 10-11 fokon.

Érlelési információk

Nagyfahordós érlelésen esett át.

Hol vásárolható meg

Budapest Bortársaság, Borok Világa, Zwack Izabella Borválogatás, Raiker, Corvinum

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok bemutatása

A Badacsonyi Borvidék és a Balaton világszerte az egyik legismertebb pincészete. A termőhely, vagyis a vulkanikus bazalt és a sajátos badacsonyi mikroklíma sajátosságait tükröző terroir-borok készülnek, elérhető áron. A pincészet hungarikumairól is ismert: művelik itt a bakatort, de a zeus és a budai zöld is a birtok révén vált újra elismertté, a kéknyelű pedig népszerűvé. Európai viszonylatban is egyedülálló birtok-koncepciót követünk, mely során a bor készítését bio tartású hungarikumokkal (mangalica, szürkemarha és bivaly) egészül ki.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!