A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Olasz Rizling Bácsi dűlő

Borbély Családi Pincészet Badacsonyi Olasz Rizling Bácsi dűlő 2012

Véleményünk szerint

Kezdetben visszafogott illatintenzitás köszönt; és bár hamarosan érezhetővé válnak a pörkölési asszociációk, a mentás, virágos, gyümölcsös jegyek csak lassan bukkannak elő. A korty elsősorban a fahordós érlelés ízeit vonultatja fel karamell, vajasság, vanília formájában, de ezek mellett feltűnik egy zöld almás vonal is. A lecsengésben kesernyésség bukkan elő. Mindezek mellett közepes test, valamint ennél magasabb alkohol- és alacsonyabb savérzet formálja a szerkezetet. Súlyra építő kompozíció.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-11-12

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  2600
 • Ár

  2500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

A Bács hegy a Csobánc mellett húzódó deli fekvésű vulkáni fennsík. Az innen szüretelt bort a hagyományokhoz ragaszkodva 500 literes tölgyfahordóban 6 hónapig érleltük. A bazalt alapú, agyagos talajnak köszönhető nagy komplexitású, keserűmandulára emlékeztető utóízű és magas Magnézium tartalmú kiváló bor.

Érlelési információk

A bor 6 hónapot 500 literes tölgyfahordóban erjedt és érlelődött, majd a forgalomba hozás előtt hat hónapot töltött palackban.

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

Selection Delicates, Pampetrics Borkereskedés, Pohárszék Borbár

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!