A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kő-Papír-Olló Papír Olaszrizling

Csetvei Pince Kő-Papír-Olló Papír Olaszrizling 2012

Véleményünk szerint

Mélysárga színt visel már a bor. Az illat rögtön az első szippantástól intenzíven lép fel, ekkor jegyeiben mézes, marcipános, birses, körtés asszociációkat kelt, majd ahogy levegőt kap, a palackos érlelés jegyei visszavonulnak, és a sárga húsú gyümölcsöknek adják át a porondot. Kóstoláskor egy erőteljes ásványos vonal nyújtja az első benyomást, amelyet erősítenek a közepes savak. A test és az alkohol mértéktartó, pont annyi van belőle, amely megfelelő stabilitást biztosít a bor számára. Hosszú, a termőtájról beszélő lecsengéssel zárul a bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-11-12

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Somló
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  768
 • Ár

  2000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

A Kő-Papír-Olló sorozat Papír, azaz legkönnyedebb eleme a Nagy-Somlói Borvidékről. Szőlőnk a Szent Ilona dűlőben található, a szőlő feldolgozására Móron kerül sor. Csak tartályban volt, reduktív eljárással, fajélesztős beoltással készítettem. A kortyot lenyelve sós, ásványos ízek fedezhetőek fel benne. A 100 palack alatti tétel a pincében kóstolható!

Érlelési információk

Reduktív, tartályos feldolgozás.

Hol vásárolható meg

Csetvei Pince, Somlói Borok Boltja (Félúton és Útközben)

Csetvei Pince bemutatása

Amikor először jártam Móron, úgy éreztem haza értem. A táj, a szőlő és a bor iránti tisztelet és szeretet olyan erős érzelmi kötődést váltott ki, hogy közös családi erővel, kitartó munkával felépítettük a Csetvei Pincét. Egy álom vált valóra, melyet szeretnék most megosztani! - Csetvei Krisztina


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!