A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Olaszrizling

Egri Korona Borház Egri Olaszrizling 2012

Véleményünk szerint

Az először feltűnő virágos, barackos jegyek, majd a citrusok együttese friss tónusúvá teszik a bor illatát. Jó az, hogy ehhez az üdítő karakterhez hűnek mutatkozik a korty is, mindezt a közepes savérzet mellett fellépő szénsav teszi lehetővé. A test könnyed, az alkoholtartalom közepes, az ízvilágot gyógyfüves, zöld fűszeres asszociációk és a háttérbe húzódó fehér húsú gyümölcsök építik fel. Széles ételrepertoárhoz párosítható a salátáktól a grillezett sajtokig.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-10-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  9067
 • Ár

  1290 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Egri Korona Borház borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az olaszrizling egyike a Kárpát-medencében legjobban elterjedt fehérbort adó szőlőfajtáknak, amely az Egri borvidék egyedi adottságainak köszönhetően kiemelkedő minőséget produkál évről-évre. A reduktív borkészítési technológia segítségével sikerült megőrizni a fajtára jellemző jegyeket. Jellegzetesen és enyhéz rezeda illatú, karakteres savakkal és gyümölcsösséggel rendelkező, finom zamatú, keserűmandulára emlékeztető, kellemesen kesernyés ízű száraz fehérbor. Fogyasztását 11-13 C-ra hűtve ajánljuk.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Hol vásárolható meg

Egri Korona Borház borszaküzletei/Demjén, Eger/, éttereme és webáruháza

Egri Korona Borház bemutatása

Az Egri Korona Borház az Egri Borvidék egyik legmeghatározóbb borászati vállalkozása, melynek célja, hogy magas minőségű boraival szolgálja a kulturált borfogyasztást és öregbítse az Egri Borvidék hírnevét. A Borház és Wellness Hotel Budapesttől mindössze egy órányi utazótávolságra, egy 50 hektáros, volt érsekségi szőlőterület közepén található. A főépületben bormintabolt, étterem, konferenciaterem és párját ritkító borospince kapott helyet. Mesés környezetben16 szobás wellness hotel és 12 házból álló borfalu várja a vendégeket és biztosítja a gondtalan és borgasztronómiai élményekkel tarkított pihenést. Bor, élet, stílus...


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!