A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Olasz Rizling Jégbor

Borbély Családi Pincészet Badacsonyi Olasz Rizling Jégbor 2012

Véleményünk szerint

A szalmasárga színű bor illata is visszafogott, törékeny finomságú, ha valaki azonban figyelmet szentel neki, előbb citrusok és virágok, majd egzotikus gyümölcsök és méz fejlődik ki benne. Kóstoláskor érezzük, hogy a szerkezetet a jelentős mennyiségű cukor határozza meg, az ezek mellett rendelkezésre álló sav támasztó funkciót tölt be, nem lép az előtérbe. Az ízvilágot almás, mazsolás, sárgabarackos, fűszeres jegyek építik fel, a lecsengésben kibomló mézesség hosszú ideig a szánkban időz.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-11-12

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  1100
 • Ár

  8000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

December 15-én, a hajnali órákban, -8 fokos hidegben a Csángó-dűlőben szüretelte a család a fagyott olaszrizling szőlőt. Nehézkes préselést és hosszú erjedést követően 150 g/l maradék cukor és magas komplexitás gazdagítja a természet ritka ajándékának számító csodás borkülönlegességet. Fogyasztását 10-13 fokra hűtve ajánljuk.

Érlelési információk

Tartályos erjesztés, érlelés

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

Selection Delicates, Pampetrics Borkereskedés

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!