A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szentgyörgy-Hegyi Olaszrizling

Szászi Pince Szentgyörgy-Hegyi Olaszrizling 2007

Véleményünk szerint

A komótosan nyíló illat édes, túlérett gyümölcsöket, például körtét, valamint mézet és virágokat idéz fel képzeletünkben. A érettség érzete kóstoláskor is marad, az ízhatás azonban inkább száraz, amelyet savak mellett megjelenő minerális és grapefruit aromák hoznak létre. Szép, tartalmas felépítésű, izgalmas aromatikájú bor, amely hosszú utóízzel zár. Készítsünk hozzá sertésszüzet gombaraguval, vagy pároljunk benne csirkehúst.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-02-02

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Badacsony
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    4000
  • Ár

    1500 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% olaszrizling

Szászi Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Szentgyörgy-hegy D-i fekvésű Rókaluki-dűlőjéből, az öreg diófa előtti ültetvényből, ökológiai gazdálkodásból származó bor. A 2007-es évjárat szeptember végi szüretet jelentett. Sárgászöld színű, olajos textúrájú, illatában a mézes gyógynövényekkel, hárssal és vadkörtével. Gazdag mineralitású, harmonikusan telt bor, szép lefutással, legjobb formáját hozza a jelenben.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelésen esett át 4 hónapig.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

Szászi-pince - Hegymagas; Várpince - Szigliget; Borfalu vinothékák; Karafa Borkereskedés - Budapest; Wekerle telep Borvirág Borszaküzlet - Budapest, Pomodoro Étterem, pincearon.hu webshop

Szászi Pince bemutatása

A teljes termőterület ökológiai gazdálkodással művelt, bioszőlő ültetvény. A 20 ha termőterület kiszolgálására alkalmas pince 2 pneumatikus préssel, hűtött érlelőtérrel, az adott szüret igényeinek megfelelő erjesztéssel, készárúraktárral. szőlőlé üzem pasztörizáló berendezéssel, palackozóval és bag in box rendszerrel. 2015 évben telepített ültetvényeink: Cabernet franc, Cserszegi Fűszeres, Zenit, Pinot noir termése 4 év múlva kóstolható.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!