A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mórocz Olaszrizling

Sabar Borház Mórocz Olaszrizling 2014

Véleményünk szerint

Színe halvány arany, teste könnyed. Illata intenzív, benne ásványosság, hordófűszerek. Az illat a fajtára jellemző: citrusok, alma, mandula, mineralitás. Ahogy nyílik, egyre édesebb tónusú: kis barack és mango, virágok, hárs. A korty kevesebbet ad: kis citrus és hordófűszer; gyorsan eltűnik a szájból. Összességében jó ivású, üdítő bor. Egyensúlyban van, a savai kifejezetten szépek. Fél évvel később, palackos érlelés után visszakóstolnánk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-10-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  11,5 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  2200 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

Nagy László borászunk gyermekkorának nyarait nagyapja, Mórocz György badacsonyi-hegyi szőlőskertjében töltötte a köbölkúti dűlőben. Itt szerette meg a szőlőt és itt kapott életre szóló útravalót. A "Mórocz" Olaszrizling tisztelgés az ősök és a borvidéki hagyományok előtt. Elegáns, vibráló dűlőszelektált Olaszrizling a Sabar-hegy nyugati lejtőjéről.

Érlelési információk

Fél évig 500 literes osztrák Stockinger és francia Boutes hordókban érlelt bor.

Sabar Borház bemutatása

A Káptalantóti határában emelkedő Sabar-hegyen található a Sabar Borház birtokközpontja és szőlőterületeinek nagy része. A termőhelyet hűen tükröző, jó ár/érték arányú fajtaboraikra hamar felfigyeltek a borfogyasztók. 2009-es megalakulásuk óta eltelt időben termőterületeik 7 hektárra bővültek, felújítottak és újra borral töltöttek meg két Sabar-hegyi pincét. A borászat vezetőjének, Ádám Gábornak a célja a kiváló minőségű borok készítse, a helyi közösség építése és a Badacsonyi borvidék hírnevének öregbítése.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!