A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mórocz Olaszrizling

Mórocz Olaszrizling, 2014

Sabar Borház

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  11,5 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  2200 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling
 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Színe halvány arany, teste könnyed. Illata intenzív, benne ásványosság, hordófűszerek. Az illat a fajtára jellemző: citrusok, alma, mandula, mineralitás. Ahogy nyílik, egyre édesebb tónusú: kis barack és mango, virágok, hárs. A korty kevesebbet ad: kis citrus és hordófűszer; gyorsan eltűnik a szájból. Összességében jó ivású, üdítő bor. Egyensúlyban van, a savai kifejezetten szépek. Fél évvel később, palackos érlelés után visszakóstolnánk.

A kóstolás dátuma: 2015-10-06

A pincészet borbemutatása

Nagy László borászunk gyermekkorának nyarait nagyapja, Mórocz György badacsonyi-hegyi szőlőskertjében töltötte a köbölkúti dűlőben. Itt szerette meg a szőlőt és itt kapott életre szóló útravalót. A "Mórocz" Olaszrizling tisztelgés az ősök és a borvidéki hagyományok előtt. Elegáns, vibráló dűlőszelektált Olaszrizling a Sabar-hegy nyugati lejtőjéről.

Érlelési információk

Fél évig 500 literes osztrák Stockinger és francia Boutes hordókban érlelt bor.

Sabar Borház bemutatása

A Káptalantóti határában emelkedő Sabar-hegyen található a Sabar Borház birtokközpontja és szőlőterületeinek nagy része. A termőhelyet hűen tükröző, jó ár/érték arányú fajtaboraikra hamar felfigyeltek a borfogyasztók. 2009-es megalakulásuk óta eltelt időben termőterületeik 7 hektárra bővültek, felújítottak és újra borral töltöttek meg két Sabar-hegyi pincét. A borászat vezetőjének, Ádám Gábornak a célja a kiváló minőségű borok készítse, a helyi közösség építése és a Badacsonyi borvidék hírnevének öregbítése.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!