A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Szürkebarát Selection

Borbély Családi Pincészet Badacsonyi Szürkebarát Selection 2013

Véleményünk szerint

A citromsárga borba szagolva méz, propolisz, kajszibarack jut az eszünkbe. Kóstoláskor vastag, oszlopszerű savakat érzünk, amelyhez érett citrusos, citruslekváros ízek tapadnak, tovább árnyalva a vezető szerkezeti elemet. A test és az alkohol stabil alapokról gondoskodik megfelelő bázist biztosítva ennek az egyenes, elemeiben integrált kompozíciónak. A hordós érlelés ízei beépülnek az aromatikába, jelenlétük legerősebben a hosszú lecsengésben érződik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  1500
 • Ár

  2200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% szürkebarát

A pincészet borbemutatása

A Badacsonyi borvidék egyik legismertebb, legjellemzőbb szőlőfajtájából készült kiváló bor, mely a Tóti- és a Gulács-hegy napsütötte lankáin termett. A két terület legszebb, legérettebb szőlőjéből, tradicionális, 6 hónapos, 500 literes tölgyfa hordós érlelés alakította ki telt, elegáns zamatát. Harmóniáját almasavbontással és finomseprős felkevertetéssel értük el.

Érlelési információk

6 hónap erjesztés és érlelés 500 literes tölgyfa hordóban, almasavbontással és finomseprős felkevertetéssel. A bor palackozására 2014 májusában került sor, majd a forgalomba kerülés előtt egy év palackos érlelés következett.

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

Selection Delicates, Pampetrics Borkereskedés

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!