A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Nemszáraz Badacsonyi Szürkebarát

Borbély Családi Pincészet Nemszáraz Badacsonyi Szürkebarát 2013

Véleményünk szerint

Olajos magvakat – diót, napraforgómagot – és virágport érzünk a halvány szalmasárga színű bor illatában. A kortyot a maradék cukor és a gyümölcsös ízek kerekké teszik, és e két elemnek ugyancsak része van abban, hogy az élénk, citrusos asszociációkat keltő savérzet beépüljön a kompozícióba. Közepes lecsengéssel bíró könnyed bor, alacsony alkoholtartalommal.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-07-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  2300
 • Ár

  1800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% szürkebarát

A pincészet borbemutatása

Egy klasszikus, maradék cukrot tartalmazó bor nem csak hölgyeknek. Gyógynövényes aromái, finom cukor érzete és kissé karakteres savai teszik a Szürkebarátot mindenki kedvencévé. 10-12 °C-ra hűtve tökéletes választás baráti borozgatáshoz, vagy akár nagyi könnyed süteményeihez.

Érlelési információk

Tartályos erjesztés és érlelés.

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

Selection Delicates, Pampetrics Borkereskedés, Balaton Borgaléria

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!