A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Balatonfüred-Csopaki Cabernet Sauvignon Hordószelekció

Canter Borház Balatonfüred-Csopaki Cabernet Sauvignon Hordószelekció 2008

Véleményünk szerint

A bor határozottan fellépő illatvilága először fűszerességet és kávét mutat, majd kibont egy meggyes, szilvás tónusú, hűvös gyümölcsösséget, és innentől hosszan őrzi mindkét illatvonalat. A korty kerek kontúrjain és aromatikáján érezhető a palackos érlelés összecsiszoló hatása. A kompozíció mértéktartó: a közepes testet ezzel arányos alkohol és még tartást adó sav kísérik, a tanninérzet visszafogott, már beépült a borba. Az ízvilág a vaníliára és más fűszerekre emlékeztető zamatok mellett aszalt gyümölcsös, földes jegyekkel bír, amelyek kitartanak a hosszú lecsengésben.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-07-22

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balatonfüred-Csopak
 • Alkohol %

  12,8 %
 • Palackmennyiség

  8880
 • Ár

  4000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

A pincészet borbemutatása

Hordószelektált boraink a legjobbak a legjobbjaink közül, testes és extrahált különlegességek, mégsem rendelkeznek a csúcsborokra jellemző fojtogatóan magas alkoholtartalommal. Cabernet Sauvignon hordószelekciónk 12 hónapos barrique érlelést követően a 60 db tölgyfa hordóból kiválasztott 20 legjobb hordó házasítása. Selymes és telt vörösbor, mely nélkülözi a magas alkoholtartalmat, mégis testes és extrahált.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés.

Canter Borház bemutatása

A Canter Borház Európa egyik legmodernebb borászati műhelyeként épült fel a Balaton északi partjának festői környezetében, kivételes építészeti és borkészítési technológiával felszerelve. A 2012-ben felépült borászat tervezésénél nem számított a külcsín, a különleges látványelemek felvonultatása. A tervezéstől jelen lévő borászok szemében csak egy cél lebegett, egy olyan tiszta technológiájú, átlátható pince megépülése, melyben egy a fontos: A bor.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!