A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Chateau Teleki Villányi Cabernet Sauvignon

Csányi Pincészet Chateau Teleki Villányi Cabernet Sauvignon 2011

Véleményünk szerint

A bor illatkarakterét fekete ribiszkére és áfonyára emlékeztető, érett illatok töltik ki, amelyet fűszeres, földes asszociációk kereteznek. A korty teltséget sugároz, az aromatika leköveti az illatot, itt a pörkölési, dohányos és csokoládés jegyek a sötét bogyós gyümölcsös ízek elé lépnek. Mindebben szerepe van az erőteljes, még fiatalságot mutató tanninszerkezetnek. A kompozíciónak alapot biztosító test a közepesnél nagyobb, az alkohol jelentős, de beépül, a savak lágy tónusúak. Tovább érlelnénk palackban.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-06-03

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  20000
 • Ár

  2500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

Csányi Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Hársos-dűlőben termesztett cabernet sauvignon szőlőfajta különleges bora. Gyümölcsösséggel és ásványi földízekkel gazdagítva jelennek meg az érlelési zamatok. Bársonyos, sokszínű, de nagyon gazdag zamatú vörösbor. Megfelelő pincekörülmények között hosszú évekig palackban továbbérlelhető.

Érlelési információk

A bor 15 hónapig érlelték tölgyfa hordóban, a palackozásra 2014. január 21-én került sor.

Hol vásárolható meg

Borkereskedés, étterem, webshop, Veritas borkereskedés, Csányi Pincészet webshop, hipermarketek.

Csányi Pincészet bemutatása

A Csányi Pincészet elődjét, a Chateau Teleki Borászatot Teleki Zsigmond alapította 1881-ben. A császári és királyi udvari szállító neve a filoxéra vész idején vált Európa szerte ismertté - az általa kikísérletezett, filoxérának ellenálló alanyfajták szelekciója révén. Pincészetünk a közelmúlt nagyszabású fejlesztéseinek eredményeképpen modern borászati üzemmé vált, ahol a haladó szellemű borkészítéshez nélkülözhetetlen technológia birtokában sem feledkezünk meg a kialakult nagyszerű borkészítési hagyományokról, melyek lényege: a szőlőben megtermelt értékeket maximálisan és nagy biztonsággal megjeleníteni a borokban. Korszerű szőlőfeldolgozó rendszerünk módszerében a hagyományokra épül, boraink hagyományos fahordós és barrique hordós érlelését pedig biztonságos palackozás követi - jelenleg legmodernebbnek számító palackozó gépsorral. Évente 2 millió palack bort készítünk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!