A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Balatoni Pinot Noir Rosé

Borbély Családi Pincészet Balatoni Pinot Noir Rosé 2009

Véleményünk szerint

Az érett stílusú rozé illata szamócára, mangóra és málnára emlékeztet. A kortyot elsősorban a kerekség, kiegyenlítettség jellemzi, az aromákat tekintve itt is a gyümölcshús csillog. Tekintettel a lágyabb savérzetre és az elsődleges szőlőaromákra, ez a kellemes, könnyű rozé még ételt sem kíván, magában is jól elkortyolgatható egy kora nyári estén, mondjuk egy Rejtő regény társaságában.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-07-26

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  700
 • Ár

  1500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

A pincészet borbemutatása

Elegáns roséra jellemző pinkes színű, friss érett eper illatú rosébor. Kóstolva az első benyomást a ropogós savak adják, de mellettük észrevehető különböző piros bogyós gyümölcs. Frissességét emeli a kis maradék CO2 és a bor lágysága. Fogyasztását 10-12 oC -ra hűtve aperitiffként, meleg nyári napok frissítőjeként, esetleg kakukkfüves grillétel mellé ajánljuk.

Érlelési információk

Tartályos erjesztés és tölgyfahordós érlelés

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Selection.hu, Szent István Borszaküzlet, Pincénél. A pincészet honlapján megtalálható egy szélesebb partneri kör.

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!