A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Vylyan Gombás

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Vylyan Gombás 2009

Véleményünk szerint

A közepes színintenzitású bor gránátárnyalatot ölt. Az illatot bőrös, avaros asszociációk jellemzik, amelyek tartósan ott maradnak a pohárban. Erőteljes, tartalmas a bor, amelyben visszatérnek az illat jegyei, mellettük azonban teret kapnak az olyan piros bogyós gyümölcsöket idéző aromák, mint a cseresznye és az eper, valamint a fűszerek. A test a közepest meghaladja, az alkohol ennek megfelelő. Az élénk savak végigkísérik a kortyot, a tanninok mennyisége visszafogott.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  5000
 • Ár

  9755 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Hosszú palackos érlelésre alkalmas. Érdemes figyelemmel kísérni, hogy a palackos érlelés során a bor karaktere sokat változik. Fektetve, napfénytől védett helyen, lehetőleg állandó hőmérsékleten (optimálisan kb.13°C-on) tároljuk.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés. A bort 2011 áprilisában palackozták.

Hol vásárolható meg

Vylyan, In Vino Veritas

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!