A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Balatonlellei Chardonnay

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. Balatonlellei Chardonnay 2013

Véleményünk szerint

Zöldes villanásokat fedezünk fel a citromsárga színű borban. Az illatban intenzíven lépnek fel a fahordós érlelés pörkölési jegyei, és közepes erejű a fehér húsú gyümölcsösség. Kóstoláskor érezzük, hogy a kompozíció a közepes súlycsoportba sorolható, az alkohol mennyisége alacsony, a savak élénkek. Az aromatika az illatban megkezdett utat folytatja, a toastos, vajas, vaníliás jegyek dominánsnak bizonyulnak a zöld almás asszociációk mellett.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-02-17

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Dél-Balaton
  • Alkohol %

    12,8 %
  • Palackmennyiség

    2500
  • Ár

    1500-1800 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% chardonnay

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Illatában a chardonnay trópusi gyümölcsös jellege jól harmonizál a hordós érlelés vaníliás karakterével. Utóbbi hosszú lecsengést a bor tartalmas kortyának és szépen lekerekíti azt.

Érlelési információk

Tartályos érlelés: 2 hónap, tölgyfahordós érlelés: 6 hónap 5 hl-es ászokhordóban (magyar tölgy). A palackozás időpontja 2014. július.

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

Garamvári Szőlőbirtok Vinotékái (Budafok, Balatonlelle, Garay Center 41-es üzlet), Kistücsök, Marriott Hotel, CBA Príma

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. bemutatása

A Garamvári Szőlőbirtok családi vállalkozás, amely a családfő Garamvári Vencel borászmérnöki képzettségén és több évtizedes borászati tapasztalatain nyugszik. A szőlőbirtok a Balaton déli partján a borvidék legjobb dűlőiben található területeket mondhatja magáénak. A budafoki, egyedülálló adottságokkal rendelkező, óriási alapterületű pince minden jel szerint a pezsgőgyártásra termett. Minden egyes palackban külön élet lakozik, szorgalmas élesztőgombák milliói termelik a gyöngyfűzérszerű szén-dioxidot és testük feláldozásával átadják finom illatukat és ízüket az érlelődő pezsgőnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!