A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Bebíró Balaton-felvidéki Olaszrizling

Kőróka Pincészet Bebíró Balaton-felvidéki Olaszrizling 2013

Véleményünk szerint

A halvány zöldessárga színű bor illatában a citrusokon túl zöld alma és fehér virágok jelennek meg. A könnyed testet dinamikussá teszi az élénk savkészlet. A szerkezetet ezeken túl alacsony alkohol és talán néhány gramm maradék cukor kerekíti. Az ízvilágban is teret nyernek a citrusok, de itt érzünk még keserű mandulát és más olajos magvakat, valamint ásványosságot is.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-09-09

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balaton-felvidék
 • Alkohol %

  12,8 %
 • Palackmennyiség

  1963
 • Ár

  1800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

A Káli-medence egyik legszebb táján, a Szűcs-hegyen termett ez a szép olaszrizling. Poharunkban az augusztusi napfény íze citrusos reflexekkel, jellegzetes élénk savakkal párosul. Márai szerint az „olaszrizling simaságán érzik még a latinos műveltség és szőlőkultúra, Pannónia pallérozottsága.” 10-12 fokra hűtve a magyaros, fűszeres konyha ételeinek kiváló kiegészítője ez a bor.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás. A bort 2014. június 6-án palackozták.

Hol vásárolható meg

balatoniborok.com webáruház, Kőróka Pince Mindszentkálla, Miakő Étterem Köveskál, Hollaner Kávézó Budapest, DÉK Ajándékbolt Veszprém, IF Kávéház Budapest, Bormalac Bisztró Budapest

Kőróka Pincészet bemutatása

A Kőróka Pincészet a Balaton-felvidék egyik legszebb táján a Káli-medencében a Szűcs hegyen található. Ez a vidék arról híres, hogy az Árpád-házi királyok adómentességet adtak a bortermelő községeknek, cserébe innen szállították a királyi asztalra legjobb boraikat. A Káli-medencét nem véletlenül nevezik magyar Provence-nek. A gyönyörű táj leginkább a szőlő termelésére alkalmas. A Kőróka Pince a szőlő és bortermelés hagyományait újragondolva, a korszerű technológiát az évszázados módszerekkel ötvözve készíti borait. A kézműves borok igénylik az odafigyelést, a személyes jelenlétet. A borász - és persze a család apraja nagyja - figyeli, hogyan fejlődik az édes mustból a Balaton-felvidéki zamatos bor.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!