A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Barik Balatoni Olaszrizling

Kőróka Pincészet Barik Balatoni Olaszrizling 2011

Véleményünk szerint

A bor sárga színű. A tételnek rövid levegőztetésre van szüksége, hogy kinyissa pörkölési jegyekből, ásványos asszociációkból, kajsziból és virágokból felépülő illatvilágát. A korty gerincét együtt alkotja a közepes savérzet és a hordós érlelés folytán kialakuló aromatika. Ennek köszönhetően egyenes, integrált a kompozíció, arányos testtel és enyhe tüzességet adó alkoholérzettel. Az illatban már felbukkanó mineralitás az utóízben nyer újra teret.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-10-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balaton-felvidék
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  1270
 • Ár

  2500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

A Balaton-felvidék legszebb olaszrizlingjeit házasítottuk és barrigue hordóban érleltük. Badacsony ásványossága és a Káli-medence zamatai vaníliás ízekkel, illatokkal kiegészülve adják ennek a különlegesen szép bornak az egyediségét. Balatoni fogashoz, halakhoz 10-12 fokra hűtve ajánljuk.

Érlelési információk

A tölgyfa hordós érlelést követően a bort 2013. december 27-én palackozták.

Hol vásárolható meg

balatoniborok.com webáruház, Kőróka Pince Mindszentkálla, Miakő Étterem Köveskál, Hollaner Kávézó Budapest, DÉK Ajándékbolt Veszprém, IF Kávéház Budapest, Bormalac Bisztró Budapest

Kőróka Pincészet bemutatása

A Kőróka Pincészet a Balaton-felvidék egyik legszebb táján a Káli-medencében a Szűcs hegyen található. Ez a vidék arról híres, hogy az Árpád-házi királyok adómentességet adtak a bortermelő községeknek, cserébe innen szállították a királyi asztalra legjobb boraikat. A Káli-medencét nem véletlenül nevezik magyar Provence-nek. A gyönyörű táj leginkább a szőlő termelésére alkalmas. A Kőróka Pince a szőlő és bortermelés hagyományait újragondolva, a korszerű technológiát az évszázados módszerekkel ötvözve készíti borait. A kézműves borok igénylik az odafigyelést, a személyes jelenlétet. A borász - és persze a család apraja nagyja - figyeli, hogyan fejlődik az édes mustból a Balaton-felvidéki zamatos bor.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!