A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Bor - Badacsonyi Olaszrizling

Kőróka Pincészet Bor - Badacsonyi Olaszrizling 2013

Véleményünk szerint

A halványsárga színű bor illatában sárga húsú gyümölcsöket, például érő sárgadinnyét és mangót érzünk. A korty a lendületes savaknak köszönhetően élénkséget mutat, e szerkezeti elem megalapozottságát bizonyítja ugyanakkor, hogy jól integrálódik a közepes testtel és alkoholtartalommal. Az ízvilág a fehér húsú gyümölcsöktől és citrusoktól lesz kellemes. A lecsengés ásványossággal búcsúzik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-11-18

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  1128
 • Ár

  1500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

A Badacsonyi borvidék egyik legszebb részén a Bács-hegyen termett szőlőből készült ez az elegánsan gyümölcsös, mégis karakteres bor. A bazalt minerális ízét tükröző, finom savú, kellemes aromájú bor, melynek utóízében az olaszrizlingekre jellemző kellemesen kesernyés mandulaíz köszön vissza. Sertéshúsból készült ételekhez ajánljuk, de harmonikus savai miatt a balatoni fogashoz is kiváló. A bor nevéről: A badacsonyi olaszrizling kocsmai rövidítése ezen a vidéken mindig "bor" volt, mi ennek a hagyománynak nevében hívjuk nemes egyszerűséggel Bornak a borunkat.

Érlelési információk

A bort rozsdamentes, úszófedeles acéltartályban érlelték, majd 2014. június 26-án palackozták.

Hol vásárolható meg

Kőróka Pince Mindszentkálla, MIAKŐ Étterem Köveskál, Belvárosi Piac- Budapest, V. ker. Hold utca, iF JAZZ CAFE Budapest, IX. ker. Ráday u.. Bormalac Bisztro Budapest, IX. ker. Ráday.u. Hollaner Bisztro Budapest, XIII. ker Hollan Ernő u. Carne di Hall Étterem Budapest Bem-rakpart

Kőróka Pincészet bemutatása

A Kőróka Pincészet a Balaton-felvidék egyik legszebb táján a Káli-medencében a Szűcs hegyen található. Ez a vidék arról híres, hogy az Árpád-házi királyok adómentességet adtak a bortermelő községeknek, cserébe innen szállították a királyi asztalra legjobb boraikat. A Káli-medencét nem véletlenül nevezik magyar Provence-nek. A gyönyörű táj leginkább a szőlő termelésére alkalmas. A Kőróka Pince a szőlő és bortermelés hagyományait újragondolva, a korszerű technológiát az évszázados módszerekkel ötvözve készíti borait. A kézműves borok igénylik az odafigyelést, a személyes jelenlétet. A borász - és persze a család apraja nagyja - figyeli, hogyan fejlődik az édes mustból a Balaton-felvidéki zamatos bor.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!