A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Bogyólé

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Bogyólé 2015

Véleményünk szerint

Színe bíbor, különleges lila, ciklámen széllel - mint a szép céklalé. Illata is vegetális, mellette banán, banánhéj, cseresznye, vaníliás és fahéjas sütemény - a szénsavas macerációs jegyei tökéletesen kiérezhetők. A korty lendületes, habár nem mutat sok savat. Ízében cseresznye, marcipán. Egyszerű, jól érhető, könnyed, élvezetes bor, a maga nemében szép. Élénk, frissítő.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-11-19

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  2000 ft
 • Fajtaösszetétel

  90% zweigelt
  10% portugieser

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Újborunk a franciaországi Beaujolais Noveau [bozsolé] borkészítési hagyományait követve készül, melynek lényege, hogy az erjesztés egész fürttel, oxigén kizárásával történik. Maga a bor a bogyón belül születik, majd robban életre. Erre utal a „Bogyólé” elnevezés is. Az eredmény friss, illatos, gyümölcsös (banán, meggy, ribizli), ahogyan az egy igazi újborhoz illik. Hidegebben fogyasszuk, mint a vörösborokat általában, 12-13 ºC-on.

Érlelési információk

Szénsavas maceráció

Pinceidő

azonnal fogyasztandó

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!