A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Merlot

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Villányi Merlot 2011

Véleményünk szerint

Színe már gránátba hajlik, érettséget mutat. Illata közepesen intenzív, benne érett, szinte lekváros eper és édes fűszerek, némi édes konyakos jelleg. A kortyban szintén a lekváros, szinte mazsolás jegyek dominálnak, a fahéj és a szegfűszeg magasan struktirált bort díszít. Meggy, csoki, kis animalitás jellemzi. Nagy bor, jelentős sav és tannintartalommal. A tanninok füstösek, markánsak, mint a szárított dohánylevél, némi cserességgel. Az alkohol a garatban fűt. A nagy villányi vörösbor karakterét inkább viseli, mint a merlot szőlőfajtáét.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-01-13

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14,3 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  2980 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Merlot vérvonalunkhoz hűen, a 2011-es évjárat bora is kitárulkozó, szerethető, magával ragadó bor. A piros bogyós gyümölcsök (som, vörösáfonya, málna, meggy) felvezetése után gazdag fűszeres jegyekben (szegfűszeg, ánizs, kávé, grillázs) bontakozik ki. A déli fekvésű dűlők melegét telt, érett világában őrzi, minden cseppje lélekmelengető.

Érlelési információk

14 hó kishordós érlelés.

Pinceidő

2018-ig

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!