A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kakas Rozé

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Kakas Rozé 2015

Véleményünk szerint

Színe málna, pink, mint egy cukorkáé. Illata intenzív, szintén málnás cukorkás, epres, tutti-fruttis. A korty is ilyen, pillecukor és gránátalma jegyei - már kevésbé intenzíven. Jelentős szénsav, savból annál kevesebb. Rövid, de szép színével, intenzív cukorkás jellegével, kis fanyarságával kellően karakteres.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-11-25

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  11,8 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  1700 ft
 • Fajtaösszetétel

  merlot
  kadarka
  pinot noir

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Elegáns, légies, illatos, kedves rozé. Kóstolása minden érzékszervünket kényezteti: szép színében elgyönyörködünk, egzotikus illatától jókedvre derülünk. Lédús gyümölcsössége szomjoltó, újabb és újabb kortyot kíván. Jól behűtve aperitifként, könnyű ételek (saláták és szárnyas sültek) kísérőjeként ajánljuk. A címkén az ősi villányi monda egyik szereplője: a Kakas, a megmentő, aki teli torokkal hirdeti a napfelkeltét.

Érlelési információk

Reduktív, palackozva: 2015.09.20-tól.

Pinceidő

1 év

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!