A pincészet borbemutatása
Sötét, mély bíborszínben pompázik. Illata intenzív, főszeres, szedres, áfonyás jegyekkel. Szájban játékos és sokrétő, az áfonya és a negro cukorka „fekete“ ízei uralkodnak. Sőrő szövéső bor kiemelkedı komplexitással. Élénk sava, vastag tanninja csak emeli az értékét. Hosszú utóizében csokoládé és erdei gyümölcsök zamata érzıdik. Ételajánlat: Vaddisznósült szedres-tárkonyos mártásban
Érlelési információk18 hónapig barriquehordókban |
Pinceidő2020-ig |
Hol vásárolható meg
Budapest Bortársaság
Weninger Pincészet bemutatása
Franz Ludwig Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 2000-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztriában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 28 ha kitűnő területen gazdálkodik a Frettner és a Spern Steiner dűlőkben. „Célom a helyi mikroklíma, illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, ún. terroir borok készítése. Szeretném elérni, hogy a soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!”