A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Franc

Weninger Pincészet Cabernet Franc 2006

Véleményünk szerint

Amíg a bor illatában a szőlőfajtából eredő gyümölcsösség dominál, addig ízében ott vannak a fahordós érlelés jegyei is. Súlyos bor, amely az extrakt- és alkoholédesség miatt akár unalmas is lehetne, azonban a bor savtartalma gondoskodik arról, hogy ez ne történhessen meg. Utóízében mentás, eukaliptuszos ízek tűnnek elő. Ha valami különlegességre vágyunk tálaljuk szavas steakkel, amelyet szederpálinkával flambírozott aszalt szilvával és erdei gombás palacsintával veszünk körbe.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-10-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  10 200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Weninger Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Sötét, mély bíborszínben pompázik. Illata intenzív, főszeres, szedres, áfonyás jegyekkel. Szájban játékos és sokrétő, az áfonya és a negro cukorka „fekete“ ízei uralkodnak. Sőrő szövéső bor kiemelkedı komplexitással. Élénk sava, vastag tanninja csak emeli az értékét. Hosszú utóizében csokoládé és erdei gyümölcsök zamata érzıdik. Ételajánlat: Vaddisznósült szedres-tárkonyos mártásban

Érlelési információk

18 hónapig barriquehordókban

Pinceidő

2020-ig

Hol vásárolható meg

Budapest Bortársaság

Weninger Pincészet bemutatása

Franz Ludwig Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 2000-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztriában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 28 ha kitűnő területen gazdálkodik a Frettner és a Spern Steiner dűlőkben. „Célom a helyi mikroklíma, illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, ún. terroir borok készítése. Szeretném elérni, hogy a soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!