A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
La Vida Cabernet Franc

Vida Családi Borbirtok La Vida Cabernet Franc 2006

Véleményünk szerint

Sűrű, érett, kábító gyümölcsillattal bír a bor, benne meggyes, szilvás, csokoládés áramlatok. Ahogy belekortyolunk, érezzük a bársonyos, súlyos tanninok bevonják a szájpadlásunkat. Bár egy hűvösebb, eukaliptuszos vonal és a savak ellenpólusként szolgálnak, a test, az alkohol, a hordós aromák és a tannin alkotta tömegnek, a bor mégis inkább az utóbbiak által létrehozott lehengerlő erőhatásról szól. Nincs benne légüres tér, a bor kitölti a poharat.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-11-29

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  5740 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Vida Családi Borbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A La Vida annyit tesz: Élet. Biztos vagyok abban, hogy ez a bor méltán viseli ezt a nevet. Alacsony tőke terhelés mellett, különleges törődéssel készült. Szeretném, hogy aki kezébe veszi ezeket a palackokat átérezné e nemes ital kóstolásakor, hogy a Nap, a Föld, a Szőlő és az Ember milyen csodákra képes. Nagyléptékű bor, mégis tele eleganciával. A cabernet Franc komoly és mély gyümölcsös ízvilága jelenik meg. Háttérben a hordó finoman átöleli, és egy nagyon pici édesség érzetet lehel a borba. Lendületes savak adják a lehetőséget a hosszabb érleléshez.

Érlelési információk

12 hónapig 1000 literes ászokhordókban, utána 16 hónapig közepes égetésű új tölgyfahordókban érlelődött.

Hol vásárolható meg

Veritas, Raiker, Bor és Más, Bakator, BorPont Győr, Esszencia Debrecen

Vida Családi Borbirtok bemutatása

Nem tudom miért, de gyermekkorom óta a földhöz, a terra-benedicta-hoz vonzódom, pedig a családomban senki sem volt földműves ember. Én lettem ilyenné. Egyszerűen szeretem a dűlőinket járni. Megélni és rácsodálkozni a természetre nap mint nap. Sokszor veszem észre magam, hogy egyszerűen jóleső érzés kézzel morzsolgatni a hantokat. A talaj, a növény és a nap teremtette meg az emberiség számára az élet lehetőségét. Nagyon fontos lenne, hogy erre a kincsre az ember vigyázzon. Jelenlegi birtokméretünk 20 hektár. Családi Borbirtokunk központja, a város szívéhez közel fekvő Bakta dűlőben épült fel, ahol a feldolgozó mellett egy hangulatos borkóstoló termet és teraszt is kialakítottunk a vendégeinknek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!