A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Arcanum Cabernet Franc

Vincze Borászat Arcanum Cabernet Franc 2005

Véleményünk szerint

XXL. Meggyes, aszalt szilvás, csokoládés, eukaliptuszos, vaníliás közepesen intenzív illat, amelyet legszívesebben egy bonbon közepébe kívánna az ember. Tiszta erőteljes és koncentrált ízek: lekvárral, fűszerekkel, fekete teafűvel, karakteres tannin- és alkoholtartalommal. Tömény, férfias bor, három éves kora ellenére még fiatalos, így érlelésre alkalmas. Súlya miatt leginkább marhahúst vagy vadakat javasolnánk hozzá, de igazi erényeit valószínűleg a vacsora utáni üldögélés és kortyolgatás alatt mutatja meg, amikor már csak ő van a középpontban.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-10-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Vincze Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Kizárólag a legjobb évjáratokban készül, gondos odafigyeléssel, kis mennyiségben. Válogatott hordószelekció, különleges karakterrel bír. Sötét, rubinszínű, a borvidékre jellemző, feketére égett szomolyai cseresznyére, csokoládés-konyakos meggyre emlékeztető illat-, zamatvilág jellemzi. Hatalmas, robosztus test, kerek savak, bársonyos tanninok, hosszú lecsengés teszi emlékezetessé. Ez a kiváló minőségű, nehéz, testes. Illatában és ízében is igen gazdag bor igazolja elvárásainkat. Folytatja a nagy elődök az 1994-es és a 2000-es Bordeaux-i aranyérmes borok útját. ARCANUM: Jelentése rejtély, titok, - melyre fény derül, ha testedbe, lelkedbe engeded. A bor, mely lassan érik a csúcsra és ott magával ragad minket egy olyan világba, ahol még soha sem jártunk.

Érlelési információk

225 literes Mplusszos zempléni tölgyfahordóban (29 hónap át)

Pinceidő

évtizedes

Hol vásárolható meg

Veritas

Vincze Borászat bemutatása

Vincze Béla 1994-ben alapította meg saját családi pincészetét. A borászat rendelkezik a modern szőlőfeldolgozáshoz és borkészítéshez szükséges minden eszközzel. 2004. decemberében készült el az új pince, mely román-kori templomi hangulatot áraszt, a több mint száz éves bontott téglafalaival, díszkivilágítással, súrolófénnyel kiemelt boltívek, pillérek csodálatos látványt nyújtanak, a hordókban érlelt borok nem csak a szemünket gyönyörködtetik. A pincészet követi az egri hagyományokat, alapvető feladata, célja a borok hosszú időn keresztüli érlelése, a legmagasabb minőségi igényeknek is megfelelően. A borász törekvéseit számos belföldi és külföldi díj igazolja. Legszebb borai a Cabernet Franc és a Merlot fajtákból készülnek. 2005-ben az „Év Bortermelőjének” választották. Pincelátogatás előzetes bejelentkezéssel!


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!