A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Franc

Heumann Pincészet Cabernet Franc 2008

Véleményünk szerint

Erőteljes, érett fellépésű illat, amelyben vastagon érezhetők a szilvalekváros, aszalt fekete cseresznyés jegyek. A gyümölcstónus kiegészül a hordós érlelés fűszeres illatjegyeivel és egy kevés avarral. A korty is masszív megjelenésű, az őt uraló karakteres savgerinc és a határozott, sűrű tanninok mellett is érezhető azonban a jelentős alkoholtartalom melegítő hatása. A szerkezeti elemek közötti teret meggyes ízek töltik ki. Tálaljunk hozzá carpacciót vagy füstölt, fűszeres marhanyelvet!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-02-13

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  15.0 %
 • Palackmennyiség

  2500
 • Ár

  3810 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Heumann Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Egészen sötét rubinszín. Illatában gazdag, érett gyümölcsökkel, vaníliával, karamellel, csokoládéval, szegfűszeggel. Koncentrált, telt bor sok érett gyümölccsel az ízben is.

Érlelési információk

12 hónap barrique hordós érlelés.

Pinceidő

10 év

Hol vásárolható meg

Monarchia

Heumann Pincészet bemutatása

A filozófiánk: A bor a szenvedélyünk, elkötelezettek vagyunk iránta. Számunkra a minőség a legfontosabb. Egy svájci-német házaspár alapította a Heumann Pincészetet 2000-ben, hogy megvalósítsák álmukat, magas minőségű borok készítését, megfizethető árakon. A bor iránti szenvedélyünket ötvözzük a legendás svájci precizitással, így dolgozzuk fel a termést, amit a Villány-Siklósi terroir ad nekünk. Több országos és nemzetközi versenyen nyertünk már érmeket, és a teszteken szerzett magas pontszámok is megszokottak. A szőlőink elsősorban déli kitettségűek, a tőkesűrűség egy hektáron eléri az 5000 szőlőt.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!