A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Hidaspetre Cabernet Franc

Mészáros Borház Hidaspetre Cabernet Franc 2009

Véleményünk szerint

Tartalmas illat, amelynek tüzességéből az alapanyag érettségére következtethetünk, erőteljes vaníliás és fűszeres jegyeiből pedig arra, hogy hosszabb időt töltött hordóban a bor. A korty masszív; a jelentős test és a karakteres tanninszerkezet stabillá teszik a konstrukciót. Az ezek mellett feltűnő savak, szedres aromák, a lecsengésben teret nyerő csokoládés ízek díszére válnak ennek a vastag, oszlopszerű bornak. Egyben van, palackos érleléssel még cizellálódhat.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-11-20

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  14.8 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  3000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Mészáros Borház borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Nevét a Hidaspetre-dűlőről kapta, mely Szekszárd egyik legjobb dűlője, délkeleti fekvésű, talaja kötött agyagos, mészköves. 35 éves szőlőtőkékről szüreteljük a szőlőt, terméskorlátozást alkalmazunk, hogy minél jobb gyümölcsöt kapjunk. Kézzel szüreteljük 15 kg-os ládákba, kettős válogatást alkalmazunk: egyszer egy fürtválogatást, majd a szőlőszemeket válogatjuk, csak teljesen egészséges szőlőszemek kerülnek az erjesztőbe. 21 napos héjon erjesztést alkalmazunk, közben kíméletesen maceráljuk a cefrét majd 2 éves tölgyfa hordós érlelés következik mikor is a borok szép simára érnek. A cabernet franc mint fajta Bordeaux-ból származik, de több mint 120 éve termesztik Szekszárdon a többi bordeaux-i fajtával együtt. Más országokban cuvée alapanyagként használják, önállóan nem hozzák forgalomba. Magyarországon, Szekszárdon új otthonra talált, önállóan is kiváló borok készülnek belőle. Sötétvörös színű, illatában aszalt szilva, vörös húsú erdei gyümölcsök, a tölgyfa hordós érlelésnek köszönhető enyhe vanília, fahéj, ízében kerek gyümölcsös, határozott vonalú, lecsengése hosszú, fűszeres. A Cabernet Franc nagyon kedves, testes, telt vörösbor. Nagy potenciálú, hosszan érlehető bor. Fogyasztását 16 fokon ajánljuk.

Érlelési információk

A kétéves tölgyfa hordós érlelést hat hónap palackos érlelés követte.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Mészáros Borház borszaküzlet, Bacchus Borkereskedés, Eszencia Bornagykeresekedés, Selction.hu borkeresekedés, Corvinum Zrt.

Mészáros Borház bemutatása

Szekszárd belvárosban a Kossuth Lajos utca 26. sz. alatt található a Mészáros Borház és Pince, , ahol borbemutatókat, rendezvényeket szerveznek, és melegkonyhás igényeket is ki tudnak szolgálni előzetes bejelentkezés alapján. Ugyanitt található egy borszaküzlet, ahol megvásárolható Mészáros Pál Borház és Pince teljes termékkínálata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!