A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szekszárdi Cabernet Sauvignon

Sárosdi Pince Szekszárdi Cabernet Sauvignon 2011

Véleményünk szerint

A bor pereme már gránát árnyalatot ölt. Az illat animális jegyekkel indul, amelyek idővel közepes intenzitású fűszerességnek és gyümölcsösségnek adják át a helyüket. A telt test mértéktartó alkoholtartalommal találkozik ebben a borban. A tanninok kissé még tapadnak, a savak mennyisége közepesnek hat. Az ízvilágot az édes tónusú pörkölési jegyek határozzák meg: étcsokoládé, vanília és más fűszerek; a sötét bogyós gyümölcsösség ezek mögött sorakozik fel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  6000
 • Ár

  1700 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

A pincészet borbemutatása

Mély, sötét színű, érett, vörösbor. Komplex, telt, fekete ribizlis illattal és hosszú utóízzel. Határozott,de finom tanninja harmonikussá és gömbölyűvé teszi e bort. Strázsahegy kitűnő dűlőiről szüreteltük.

Érlelési információk

A bort 18 hónapig érlelték 750 literes tölgyfahordóban. 2013. február 4-én palackozták.

Pinceidő

1-10 év

Hol vásárolható meg

A pincénél, Pampetrics Borkereskedés, Metro

Sárosdi Pince bemutatása

A borvidék kitűnő adottságú dűlőin a családunk 1990-ben kezdte meg a gazdálkodást mindössze néhány négyszögöl zweigelttel és kékfrankossal beültetett területen. Az első években mindössze 1500-3000 palackot értékesítettünk. Ma már 20 hektár szőlőterületen dolgozunk, és boraink jelen vannak az ország számos borkereskedésében. A családi vállalkozás leányvári területén chardonnay, rizlingszilváni, pinot noir és kékfrankos, az Előhegyen merlot, a Tót-völgyben cabernet franc, a Strázsa-hegyen cabernet sauvignon és kékfrankos szőlőket termelünk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!