A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Cabernet Sauvignon

Petrény Winery Egri Cabernet Sauvignon 2009

Véleményünk szerint

Rubinszín köszönt, amikor a pohárra nézünk. Az illat előbb babérral és fekete borssal, majd érlelt tónusú, koncentrált bogyós gyümölcsösséggel és földességgel fogad. Kóstoláskor is egy gazdag, telt bort kapunk, amelynek a jelentős test és alkoholtartalom biztosít alapot, sőt utóbbi egy édes érzet kialakulásához is vezet a kortyban, amelyet fekete cseresznyés, meggyes zamatok fokoznak. A képet összetettebbé teszi az ezek mellett megjelenő fűszeres vonal. Erőteljes bor, közepes mennyiségű tanninnal.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-10-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  14,5 %
 • Palackmennyiség

  6000
 • Ár

  1750 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

Petrény Winery borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A tölgyfa hordós érlelés kerekítette le igazán az érett gyümölcs tanninjait, meghosszabbítva így az amúgy sem rövid lecsengést, gazdagítva a fajtára oly jellemző feketeribiszke-ízt.

Érlelési információk

12 hónapig tartó tölgyfa hordós érlelés. A bort 2010-ben palackozták.

Pinceidő

3-4 év

Hol vásárolható meg

Petrény Winery Mintabolt 1035 Budapest, Vörösvári út 9/4

Petrény Winery bemutatása

A Petrény család nemzedékek óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel saját fogyasztásra. Ez adott ihletet a 2002-ben elkezdett szőlészet és borászat modern, de mégis hagyományokra épülő fejlesztésére. Jelenleg, közel 125 hektáron gazdálkodunk, melynek fele új telepítésű, kis terhelésű, kiváló fekvésű és jó talajon lévő ültetvény. Meggyőződésünk, hogy a jó bor alapja a kiváló minőségű szőlő, amit csakis gondos műveléssel lehet a tőkéről megszerezni. Alacsony terheléssel segítünk a szőlőt ellenállóbbá tenni a betegségekkel szemben, ezzel a növényvédelmet a minimálisra szorítani, a legkevesebb és kizárólag „zöld” szerekkel permetezni. A bio-dinamikus művelésre való törekvés keretében területeink regisztrálva vannak és megfelelnek az európai uniós előírásoknak. Az érett, kizárólag egészséges szőlőt természetes, hagyományos technológiával, a lehető legtisztább körülmények között erjesztjük. A borok fejlődését tradicionális tölgyfahordók és jó klímájú pince – a régió első kóser pincéje - segíti. Szeretnénk, hogy minél több fogyasztó megismerje és megkedvelje a borainkban rejtőző gyümölcs ízét és a borvidék talajának, klímájának évszázadok óta őrzött egyedi zamatát.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!