A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Sauvignon Reserve

Takler Pince Cabernet Sauvignon Reserve 2009

Véleményünk szerint

Színe mélyrubin, illata buja, a szellőztetést meghálálja. Illatában sok érett piros bogyós gyümölcs, füstös eperlekvár, cigánymeggy. Mellette kis animalitás, enyhe brett - amennyi még bőven elegánsnak mondható. A kortyban a gyümölcsök visszaköszönnek. A kortynak földes, grafitos jegyek adnak karaktert. Érett, kerek a korty, akárcsak a tanninok, amelyekhez szép savak is társulnak. Meleg karakter a déli fekvésű területről, de kóstolva a magas alkohol nem bántó. Teltsége, gyümölcsössége, fűszeressége miatt vadételek, marhasültek mellé ajánljuk. Most van a csúcsán.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-12-21

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  15,9 %
 • Palackmennyiség

  4186
 • Ár

  8200 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

Takler Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Pincészetünk kínálatában csak a legkiemelkedőbb évjáratokban jelenik meg önállóan. A csodálatos adottságú Görögszó dűlőben termett, 1 kg/tőke termésátlag mellett. Koncentrált, ugyanakkor gazdag és lendületes bor, jellegzetes ribiszkés jegyekkel, az érett szőlőnek köszönhetően lekerekedett tanninokkal, hosszú évekre elegendő potenciállal. 16 hónapig érlelődött 225 l-es magyar tölgyfahordókban.

Érlelési információk

20 hó magyar tölgyfahordóban

Pinceidő

2021-ig

Takler Pince bemutatása

Családi vállalkozásunkat hárman irányítjuk, Takler Ferenc és két fia. 51 ha saját szőlőültetvénnyel rendelkezünk. Filozófiánk, hogy érett szőlőből, visszafogott terheléssel a szekszárdi borvidék értékeit messzemenőkig tükröző, egyedi karakterű borokat készítsünk, amelyekre leginkább a testesség, bársonyosság, és zamatgazdagság a legjellemzőbb.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!