A pincészet borbemutatása
A La Mandria del Pari egy fajtatiszta cabernet sauvignon. A pincészet csak kiemelkedő évjáratokban készíti el. Jelenleg párhuzamosan fut a 2004-es és a 2007-es évjárat. A bor elnevezése régi térképekről származik, és annak a területnek felel meg, ahol a pincészet cabernet sauvignon-ültetvénye is található.
Érlelési információkA 21 hónapig tartó tölgyfa hordós érlelést 34 hónap palackos érlelés követte. |
Pinceidő7-8 év |
Hol vásárolható meg
Borkereskedésekben és éttermekben
Russo bemutatása
Az Azienda Agricola Russo Toszkána Maremma vidékének, Suvereto településének határában található, olyan domboldalakon, amelyekről közvetlenül látható a tenger és Elba szigete. A család immár a negyedik generáció óta művel szőlőt, de csak 1998-ban kezdtek palackozni, ezzel egyidejűleg emelve a borok minőségét. Ma hatféle bort készítenek: egy fehéret, a Pietrasca-t, három alap vöröset, a Ceppitaio-t, a Sassobucato-t és a Barbicone-t és két kiemelt vörös tételt: a Poggio Alle Vipere-t és a La Mandria del Pari-t. A borok neve e környező táj földrajzi elnevezéseiből származik. A pincészet nemcsak bortermeléssel foglalkozik, hanem sok olyan tevékenységgel is, amelyek hajdanán jellemzőek volt egy birtokra: állattartással, sózott, szárított húsáruk, sajt és kenyér előállításával, gyümölcs-, gabona- és zöldségtermesztéssel. Emiatt egyike a kevés önellátó farmnak. A fő tevékenység azonban a borhoz kapcsolóik. 14 hektáron termesztünk szőlőt, amelyből bort készítünk, ezt mi magunk értékesítjük. Ezen túl azonban vannak olajfáink, amelyek termését kézzel szüreteljük, majd szűrés nélkül, extra szűz olívaolajként értékesítjük. Hetven frisona tehenünk tejét a környékbeli sajtkészítők vásárolják fel.