A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
La Mandria del Pari

Russo La Mandria del Pari 2007

Véleményünk szerint

Szépen egybesimul a bor egyébként sok elemből álló illata. Az aszalt meggy, a mák, a borsmenta és a fűszerek kerek egészet alkotnak. A kortyban a meggy és a fekete ribizli jelenik meg a legáthatóbban. A bor szerkezete, jelentős sav- és tannintartalma szépen támogatja, szinte aláhúzza az intenzív izvilágot, kifejezővé téve a bort; jelentős teste pedig masszív alapot biztosít a nagy formátumú struktúrának. A magas alkoholtartalom és az érett gyümölcsaromák által felkeltett édes érzet miatt maga a desszert.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-11-22

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Toscana
 • Alkohol %

  14.5 %
 • Palackmennyiség

  2500
 • Ár

  32-35 euro
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

A pincészet borbemutatása

A La Mandria del Pari egy fajtatiszta cabernet sauvignon. A pincészet csak kiemelkedő évjáratokban készíti el. Jelenleg párhuzamosan fut a 2004-es és a 2007-es évjárat. A bor elnevezése régi térképekről származik, és annak a területnek felel meg, ahol a pincészet cabernet sauvignon-ültetvénye is található.

Érlelési információk

A 21 hónapig tartó tölgyfa hordós érlelést 34 hónap palackos érlelés követte.

Pinceidő

7-8 év

Hol vásárolható meg

Borkereskedésekben és éttermekben

Russo bemutatása

Az Azienda Agricola Russo Toszkána Maremma vidékének, Suvereto településének határában található, olyan domboldalakon, amelyekről közvetlenül látható a tenger és Elba szigete. A család immár a negyedik generáció óta művel szőlőt, de csak 1998-ban kezdtek palackozni, ezzel egyidejűleg emelve a borok minőségét. Ma hatféle bort készítenek: egy fehéret, a Pietrasca-t, három alap vöröset, a Ceppitaio-t, a Sassobucato-t és a Barbicone-t és két kiemelt vörös tételt: a Poggio Alle Vipere-t és a La Mandria del Pari-t. A borok neve e környező táj földrajzi elnevezéseiből származik. A pincészet nemcsak bortermeléssel foglalkozik, hanem sok olyan tevékenységgel is, amelyek hajdanán jellemzőek volt egy birtokra: állattartással, sózott, szárított húsáruk, sajt és kenyér előállításával, gyümölcs-, gabona- és zöldségtermesztéssel. Emiatt egyike a kevés önellátó farmnak. A fő tevékenység azonban a borhoz kapcsolóik. 14 hektáron termesztünk szőlőt, amelyből bort készítünk, ezt mi magunk értékesítjük. Ezen túl azonban vannak olajfáink, amelyek termését kézzel szüreteljük, majd szűrés nélkül, extra szűz olívaolajként értékesítjük. Hetven frisona tehenünk tejét a környékbeli sajtkészítők vásárolják fel.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!