A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Chardonnay Brut Nature

Törley Pezsgőpincészet Chardonnay Brut Nature 2012

Véleményünk szerint

Színe citrom, a pohárban sok apró buborék látható. Az illat telt, vajas toast, kis élesztősség, vaníliás-nugátos illatjegyek viszik. A korty viszonylag vaskos, abban is a vanília és a kenyérhéj ízjegyei dominálnak, a korty végét hosszan füstösség zárja. A korty hosszabb a közepesnél. A buborékok a szájban is aprónak érezhetők, krémességet adnak a kortynak. Jelentős savtartalom érezhető (6,6 g/l), jó savérzet, lendületesen telt. Szerettük.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-05-26

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  4350
 • Ár

  3699 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

Törley Pezsgőpincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Ehhez a Chardonnay-hoz a pezsgő készítés szempontjából a legjobb területeket választottuk ki. Olyanokat, ahol a szőlő egészséges és optimálisan érett volt. Ahhoz, hogy hosszú érlelésű elegáns pezsgőt tudjunk készíteni fontos, hogy a szüret pillanatában még megőrizzük a szőlő friss savtartalmát, és ne legyen túlságosan érett a szőlő. Illatában jól érezhető a Chardonnayra jellemző almás illat. Emellett megjelennek az érett pezsgőre jellemző komplexitás, élesztős és toastos jegyek. Ízben egyszerre friss az élénk savtartalom miatt és érett is a hosszú, több éves palackos érlelésnek köszönhetően. Apró buborékja könnyedén olvadnak szét a szájban. Tökéletes aperitif illetve kiváló kísérője grillezett és nem túl zsíros halaknak valamint elmaradhatatlan a kaviár mellől.

Érlelési információk

Méthode traditionnelle, degorzsálva: 2015.05.

Pinceidő

2019-ig

Törley Pezsgőpincészet bemutatása

A Törley Pezsgőpincészet 1882 óta folyamatosan a magyar pezsgőpiac meghatározó résztvevője. Egyedülálló módon három féle technológiával évente 21 millió palack pezsgőt állít elő. A piacvezető magyar pozíciója mellett, számos európai országban meghatározó szereplője a piacnak. Magyar és nemzetközi versenyeken termékeivel eredményesen szerepel. Jelmondata az alapító Törley József nyomán: „Tökéletlen portékát nem akarok adni a renomé miatt!”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!