A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Chateau Teleki Villányi Merlot

Csányi Pincészet Chateau Teleki Villányi Merlot 2011

Véleményünk szerint

Rövid szellőztetés után pikáns, ánizsos, vaníliás, pörkölt olajos magvas illatot érzünk, amelyet szorosan követ a meggy, a szeder és a ribizli. A tömör, de nem túlzó tanninok határozzák meg az első benyomást, mellettük szóhoz jut a közepesnél teltebb test és a zamatos gyümölcsös ízvilág. Az alkohol beépül a kortyba. Élénk, egyenes aromatikájú, étcsokoládés lecsengéssel záruló tétel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-02-11

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  18909
 • Ár

  2500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

Csányi Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Villányi borvidék egyik kiemelt jelentőségű területe a Csillagvölgy. Az itt termő szőlőt a Szársomlyó-hegy mészkőtömbje védelmezi. Ennek a dűlőnek gyermeke e bor; jellegében a szubmediterrán éghajlat és a sok napsütés tükröződik vissza, s a dús termőtalajnak köszönhetően igazán zamatgazdag nedűként mutatkozik meg.

Érlelési információk

A bor 15 hónapot töltött tölgyfa hordóban, majd kilenc hónapot palackban.

Hol vásárolható meg

Borkereskedések, éttermek, hipermarketek, webshopok: Veritas borkereskedés, Csányi Pincészet webshop.

Csányi Pincészet bemutatása

A Csányi Pincészet elődjét, a Chateau Teleki Borászatot Teleki Zsigmond alapította 1881-ben. A császári és királyi udvari szállító neve a filoxéra vész idején vált Európa szerte ismertté - az általa kikísérletezett, filoxérának ellenálló alanyfajták szelekciója révén. Pincészetünk a közelmúlt nagyszabású fejlesztéseinek eredményeképpen modern borászati üzemmé vált, ahol a haladó szellemű borkészítéshez nélkülözhetetlen technológia birtokában sem feledkezünk meg a kialakult nagyszerű borkészítési hagyományokról, melyek lényege: a szőlőben megtermelt értékeket maximálisan és nagy biztonsággal megjeleníteni a borokban. Korszerű szőlőfeldolgozó rendszerünk módszerében a hagyományokra épül, boraink hagyományos fahordós és barrique hordós érlelését pedig biztonságos palackozás követi - jelenleg legmodernebbnek számító palackozó gépsorral. Évente 2 millió palack bort készítünk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!