A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
La Vida - hordóminta

Vida Családi Borbirtok La Vida - hordóminta 2011

Véleményünk szerint

Amikor a pohárba szagolunk, először zártnak érezzük az illatot, azt azonban már visszafogott állapotában is előrevetíti, hogy komoly beltartalommal, mélységgel lesz dolgunk. A kortyban az első benyomást az erős, szedres, szilvás karakter jelenti, amelynek a fahordós érlelés jegyei biztosítanak keretet. Ez a fűszeres aromakép a tanninokkal egyesülve inkább a korty második felében és a lecsengésben nyert teret. Az alkohol nem nehezíti el a kortyot, a kompozíció nagysága ellenére is elegáns.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-04-03

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  4600
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

Vida Családi Borbirtok borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

A bor három hónapo töltött tartályban, majd nyolc hónapra 2000 literes ászok hordóba, 2012 novemberében pedig elsőtöltésű, 500 literes kis hordóba került. Még nincs palackozva (prémium borok 6 hónapot töltenek palackban megjelenés előtt).

Vida Családi Borbirtok bemutatása

Nem tudom miért, de gyermekkorom óta a földhöz, a terra-benedicta-hoz vonzódom, pedig a családomban senki sem volt földműves ember. Én lettem ilyenné. Egyszerűen szeretem a dűlőinket járni. Megélni és rácsodálkozni a természetre nap mint nap. Sokszor veszem észre magam, hogy egyszerűen jóleső érzés kézzel morzsolgatni a hantokat. A talaj, a növény és a nap teremtette meg az emberiség számára az élet lehetőségét. Nagyon fontos lenne, hogy erre a kincsre az ember vigyázzon. Jelenlegi birtokméretünk 20 hektár. Családi Borbirtokunk központja, a város szívéhez közel fekvő Bakta dűlőben épült fel, ahol a feldolgozó mellett egy hangulatos borkóstoló termet és teraszt is kialakítottunk a vendégeinknek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!