A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cserszegi Fűszeres

Danubiana Cserszegi Fűszeres 2013

Véleményünk szerint

A visszafogott intenzitású illatban könnyű felfedezni az olyan primer, gyümölcsös jegyeket, mint a sárgadinnye, a fehér húsú barack és az alma. A kortyot a citrusos ízvilág és az élénk savak kettőse vezeti, mellette könnyed test és alacsony alkoholtartalom áll rendelkezésre. Tiszta, áttekinthető, súlycsoportjában jó arányokkal bíró kompozíció, amely grépfrútos, fűszeres lecsengéssel zárul.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-05-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  11.0 %
 • Palackmennyiség

  14200
 • Ár

  549 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cserszegi fűszeres

A pincészet borbemutatása

A cserszegi fűszeres magyar nemesítésű szőlőfajta, az Irsai Olivér és a piros tramini keresztezéséből származik. Kissé muskotályba hajló illata, fűszeres zamata harmonikus savtartalommal párosul.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás

Hol vásárolható meg

Aldi Magyarország

Danubiana bemutatása

A Danubiana Borkereskedő és Termelő Kft 100% német tulajdonú. 1990-ben alapították a Binderer testvérek Bt-ként és teljes jogutódlással 2011-ben alakult Kft-vé. Az alapítás célja az általuk forgalmazott magyar borok minőségének emelése. Gyöngyösön a Mátrai illetve Bükk aljai borvidék, Bonyhádon pedig a Tolnai, Szekszárdi, Pécsi, Villányi illetve a Dél-Balatoni borvidék szőlőit vásároljuk meg és dolgozzuk fel. A reduktív technológiának köszönhetően igazán friss, üde és gyümölcsös borok készülnek, melyek főként a nemzetközi piac ízlését és igényeit elégítik ki.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!