A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Gróf Károlyi Merlot Rosé

Danubiana Gróf Károlyi Merlot Rosé 2013

Véleményünk szerint

Az élénk rózsaszínű bor illata érett tónusú, eperlekváros, málnás asszociációkat vonultat fel. A korty követi ezt az aromatikai vonalat, itt is meghatározóvá válnak a vastagabb, bogyós gyümölcsös ízek. A test közepes, az alkohol alacsony, a savak beépülnek. A bor érett gyümölcsösséggel teli zamatvilága kitölti a szájat, akár az illata a kelyhet. Konzisztens, tartalmas rozé, amely a műfajában hosszúnak számító lecsengéssel zárul.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-08-12

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tolna
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  15000
 • Ár

  990 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

A pincészet borbemutatása

Kézzel szüretelt, reduktív technológiával, hűtve erjesztve készült rozébor. Kíméletes borkezeléssel, hogy a szőlő gyümölcsös, epres zamatait megőrizzük. Hűtve, 8-10 oC–on ajánlott fogyasztása szárnyas húsokhoz, halakhoz, salátákhoz és önállóan is kiváló.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Spar

Danubiana bemutatása

A Danubiana Borkereskedő és Termelő Kft 100% német tulajdonú. 1990-ben alapították a Binderer testvérek Bt-ként és teljes jogutódlással 2011-ben alakult Kft-vé. Az alapítás célja az általuk forgalmazott magyar borok minőségének emelése. Gyöngyösön a Mátrai illetve Bükk aljai borvidék, Bonyhádon pedig a Tolnai, Szekszárdi, Pécsi, Villányi illetve a Dél-Balatoni borvidék szőlőit vásároljuk meg és dolgozzuk fel. A reduktív technológiának köszönhetően igazán friss, üde és gyümölcsös borok készülnek, melyek főként a nemzetközi piac ízlését és igényeit elégítik ki.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!