A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Csopaki Olaszrizling Hegyalja

Söptei Pince Csopaki Olaszrizling Hegyalja 2013

Véleményünk szerint

Színe halvány arany. Illatában gyógynövények, kamilla, nedves szalma, kevés barack és mandula. A korty édes tónussal indít: némi barack és vanília, mandula fedezhető fel. Szép savak. A korty összességében gyorsan eltűnik, rövid, nem igazán karakteres, de a bor összességében jó ivású.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-10-21

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balatonfüred-Csopak
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  900
 • Ár

  4000 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

Szépen tükrözi a 2013-as évjáratot. Magas extrakt, jó sav, nagy test, kései szüretes jegyek. (Sav 5,6 g/l; cuk. mentes extrakt 21,8 g/l; cukor 0,8 g/l)

Érlelési információk

9 hónap tartályos érlelés. Palackozva: 2014.09.

Pinceidő

2 év

Söptei Pince bemutatása

Vállalkozásunk a Balaton északi partján elhelyezkedő, Balatonfüred - Csopaki borvidék területén ( a Pécselyi – medencében ), szőlőműveléssel és minőségi borászattal foglalkozik. Családunk szőlő és bortörténeti múltjának kezdete a filoxéra vész után, a XIX. sz. végére tehető. Ezt követően kisebb-nagyobb akadályokat leküzdve, mai formájában 1997-ben jött létre a szőlészetet, borászatot és a hozzá kapcsolódó gasztronómiát egybe fogó Söptei Pince. Filozófiánk, hogy ebben a három szakmában, amely szerintünk elengedhetetlenül közel áll egymáshoz a siker alapja a közös akarat, az elszántság és a becsületes munka. Ezért a vidék adta lehetőségeket és szakmai tudásunk legjavát ötvözve próbáljuk elképzeléseinket valóra váltani, hogy helyet tudjunk teremteni magunknak a magyar borkultúrában.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!