A pincészet borbemutatása
A bor töppedt pedro ximenez szőlőből készült. Szeptember első hetében, a szüretet követően 10 napon át kint, szabad levegőn tartották annak érdekében, hogy mazsolává aszalódjanak a bogyók. Az alapborhoz literenként 4-5 kg ilyen állapotú szőlőt adtak, majd engedték, hogy 8-9%-os alkoholtartalom eléréséig erjedjen a bor, ezt követően erősítették az ugyanebből a szőlőből készített párlattal. / Wine made from sundried grapes Pedro Ximenez, 10 days outside first week September to obtain the raisins and after elaboration of the wine, 4-5 kg grapes for 1 liters wine, fermentation at 8/9% and adding wine alcohol produced from same grapes.
Érlelési információkA bor két évet töltött tartályban, majd két évet palackban a piacra kerülés előtt. |
PinceidőAkár kibontva is eltartható. |
Bodegas Toro Albala bemutatása
Jóse Mª Toro Albalá 1922-ben felújította a korábban Aguilar városát elektromos energiával ellátó erőművet, és odaköltöztette pincészetét, amely 14 000 m2-n terül el. A mai pincéhez így több alagút is tartozik, amelyek ideális körülményeket biztosítanak a borok érlelésére és tárolására. Innen származik az egyik száraz bor nevei is: Eléctrico. Cordoba városában pedig a borászat tevékenysége folytán mára elterjedt fordulattá váltak a "Villanyozz fel!" és a "Mekkora fesztültség van ebben a borban?" kifejezések. / In 1922, Jóse Mª Toro Albalá restored the former electric power station of Aguilar and moved the winery to this place (14,000 m2). This is compound of plenty of tunnels; perfect for the ageing and conservation of dry wines-hence the name of Eléctrico (electrical) or some wines. In the city of Córdoba there are two sayings: "Electrify me" and "What is the voltage of the wine?"