A pincészet borbemutatása
Ez a bor három pedro ximenez tétel házasítása: egy fino/oloroso, egy solera rendszerben érlelt PX cosecha és egy 550 literes, amerikai hordóban tíz évig érlelt tételé. / Blend wine of 3 different wine composition, Fino/Oloroso and P.X cosecha, ageing in Solera system, 10 years in American wood, barrels of 550lts.
Érlelési információkA bor solera rendszerben érett tíz évig / Aged in solera for ten years. |
Bodegas Toro Albala bemutatása
Jóse Mª Toro Albalá 1922-ben felújította a korábban Aguilar városát elektromos energiával ellátó erőművet, és odaköltöztette pincészetét, amely 14 000 m2-n terül el. A mai pincéhez így több alagút is tartozik, amelyek ideális körülményeket biztosítanak a borok érlelésére és tárolására. Innen származik az egyik száraz bor nevei is: Eléctrico. Cordoba városában pedig a borászat tevékenysége folytán mára elterjedt fordulattá váltak a "Villanyozz fel!" és a "Mekkora fesztültség van ebben a borban?" kifejezések. / In 1922, Jóse Mª Toro Albalá restored the former electric power station of Aguilar and moved the winery to this place (14,000 m2). This is compound of plenty of tunnels; perfect for the ageing and conservation of dry wines-hence the name of Eléctrico (electrical) or some wines. In the city of Córdoba there are two sayings: "Electrify me" and "What is the voltage of the wine?"