A pincészet borbemutatása
Igazi fino sherrytípus, amelyet pedro ximenez szőlőfajtából készítettek. A bort szárazra erjesztették, az érlelés végére 15% alkohollal bírt, nem erősített bor. / Typical Fino (sherry type) made from Pedro Ximenez grape, fermentation at 15%, without adding alcolhol
Érlelési információkA bor tíz évet töltött tölgyfa hordóban a solera rendszerben. |
Pinceidő1 év |
Bodegas Toro Albala bemutatása
Jóse Mª Toro Albalá 1922-ben felújította a korábban Aguilar városát elektromos energiával ellátó erőművet, és odaköltöztette pincészetét, amely 14 000 m2-n terül el. A mai pincéhez így több alagút is tartozik, amelyek ideális körülményeket biztosítanak a borok érlelésére és tárolására. Innen származik az egyik száraz bor nevei is: Eléctrico. Cordoba városában pedig a borászat tevékenysége folytán mára elterjedt fordulattá váltak a "Villanyozz fel!" és a "Mekkora fesztültség van ebben a borban?" kifejezések. / In 1922, Jóse Mª Toro Albalá restored the former electric power station of Aguilar and moved the winery to this place (14,000 m2). This is compound of plenty of tunnels; perfect for the ageing and conservation of dry wines-hence the name of Eléctrico (electrical) or some wines. In the city of Córdoba there are two sayings: "Electrify me" and "What is the voltage of the wine?"