A pincészet borbemutatása
Tipikus oxidatív stílusban készített bor maradékcukor-tartalommal. A bort olera rendszerben érlelték a szabadban, körülbelül 2%-nyi alkohollal erősítették. / Typical oxidize white wine with a little sugar residual and ageing in Solera system outside, added 2% alcohol approximately.
Érlelési információkA bort solera rendszerű hordós érlelésnek vetették alá 15 éven át. |
Bodegas Toro Albala bemutatása
Jóse Mª Toro Albalá 1922-ben felújította a korábban Aguilar városát elektromos energiával ellátó erőművet, és odaköltöztette pincészetét, amely 14 000 m2-n terül el. A mai pincéhez így több alagút is tartozik, amelyek ideális körülményeket biztosítanak a borok érlelésére és tárolására. Innen származik az egyik száraz bor nevei is: Eléctrico. Cordoba városában pedig a borászat tevékenysége folytán mára elterjedt fordulattá váltak a "Villanyozz fel!" és a "Mekkora fesztültség van ebben a borban?" kifejezések. / In 1922, Jóse Mª Toro Albalá restored the former electric power station of Aguilar and moved the winery to this place (14,000 m2). This is compound of plenty of tunnels; perfect for the ageing and conservation of dry wines-hence the name of Eléctrico (electrical) or some wines. In the city of Córdoba there are two sayings: "Electrify me" and "What is the voltage of the wine?"