A pincészet borbemutatása
Az egykor híres, majd méltatlanul kezelt Egerszóláti Olaszrizling mai megfogalmazása, egy hagyomány újrateremtése, pincészetünk emblematikus borának immár tízedik évjárata. Aranyba hajló színe már utal a fahordós iskolázására. Emellett mind illatában, mind pedig ízében az érett szőlő jegyeit, valamint almát és őszibarackot ismerhetünk fel. Koncentrált, olajos hatású, szép egyensúlyú, finom bor, kiváló savakkal. Fogyasztását 12 fokon, baromfiból, sertésszűzből készült ételekhez, salátákhoz és önmagában, köszöntőborként ajánljuk. Készült: hatezer palack. 11 és 6 éves ültetvények terméséből készült, átlagosan 30 hektoliter/hektár terhelés mellett. A bogyózást 12 órás héjon áztatás követte, majd préselés és mustszűrés. A bor 2-11,5 hl-es tölgyfa hordókban erjedt ki, majd nyolc hónapig érlelődött ugyanott.
Érlelési információkA tölgyfahordós érlelés hét hónapig tartott, majd ezt követte egy hónap palackos érlelés. |
Pinceidőmár most fogyasztható |
Hol vásárolható meg
Radovin, Bor és Más, Budai Borvár, Borfalu, Bor Mánia
Gál Lajos Pincészete bemutatása
A birtok célja olyan hagyományos egri bor előállítása (hagyományos technológiával), amelyet a ma embere is megért és értékel. Legfontosabb boraink: Egerszóláti Olaszrizling és Egri Bikavér