A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szekszárdi Cabernet Sauvignon Rosé

Hetényi Pincészet Szekszárdi Cabernet Sauvignon Rosé 2014

Véleményünk szerint

A hagymahéj színű rozé illatában érettebb, édesebb tónusú a gyümölcsösség. Kóstoláskor is érezzük az édes tónust, itt már mindez egyértelműen a maradék cukornak köszönhető. A korty könnyed testre, alacsony alkoholtartalomra épül, a savak mennyisége ahhoz elegendő, hogy tartást adjanak a bornak, de nem lépnek az előtérbe. Epres lecsengéssel búcsúzik a bor. Lágy, kerek érzete miatt forró nyári délutánokra ajánljuk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-14

 • Típus

  Félszáraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  12,7 %
 • Palackmennyiség

  2400
 • Ár

  1200-1300 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

Hetényi Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A kékfrankos rozé mellett minden évben készítünk egy vagy kétféle másik rozét is. Ebben az évben a cabernet sauvignon fajtára esett a választás. Mivel a természeteshez legközelebbi módon szeretjük borainkat készíteni, az erjesztés folyamán kerüljük a tápsó használatát. Fehér- és rozéboroknál a fajélesztőt is csak a hűtve erjesztés miatt adagoljuk, mivel ez nem igazán kedvező környezet az erjesztőgombáknak. Így biztosabban fut szárazra az erjedés, bár a teljes sikerhez tápsót is adagolni kéne. Így történt az, hogy az erjedés vége felé a keletkező alkohol és a hűvös környezet együttesen leállították az erjedést, pedig még volt cukor a borban. Úgy döntöttünk, hogy így hagyjuk, sokan úgyis kedvelik a félszáraz borokat. Kellemesen illatos, viszonylag testes, visszafogott alkoholtartalmú, játékos, szén-dioxidot tartalmazó rozé, melyet 8-9 fokra hűtve sokféle ételhez, elsősorban hölgyeknek ajánlunk.

Érlelési információk

Reduktív erjesztés csak fajélesztővel, tápsó nélkül, irányítva, maximum 20 fokon. A palackozásra több menetben került sor, az itt kóstolt tételt 2015. február 20-án palackozták.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Partnereink honlapunkon megtalálhatók.

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!