A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri kékfrankos Válogatás

Tóth Ferenc Pincészet Egri kékfrankos Válogatás 2012

Véleményünk szerint

Éjfekete, mélyrubin szín. Illatában bors és keleti fűszerek, fahéj, gyógynövények és érett fekete bogyós gyümölcsök is érezhetők. Az erdő illata, erre ízében is emlékeztet. A korty lekváros, túlérett gyümölcsök, édes fűszerek jellemzik. A hordó szolid. A korty inkább könnyed, jól strukturált. Lecsengésében meggymagos. Jó sav-tannin arány.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-08-11

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  14,2 %
 • Palackmennyiség

  3150
 • Ár

  3000 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Tóth Ferenc Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Mély bíborszínű, halványabb piros gyűrűvel. Igazi parfüm. Illatában a violabomba után bontakoznak ki a piros gyümölcsök és a fekete csokoládé. Kortyban tovább erősödő gyümölcsösség, málna, áfonya, fekete cseresznye keveredve csokoládéval. Szép savak, kerek, testes bor. Hosszú bor hosszú időre.

Érlelési információk

60hl-es ászok- és 225l-es barrique hordókba.14 hónapos hordós érlelés után a legszebb tételeket összeválogattuk, házasítottuk, 2 hónapos érlelés után palackoztuk, majd még 6 hónapos palackos érlelés következett. Palackozás időpontja:2014.05.20.

Tóth Ferenc Pincészet bemutatása

A Tóth Ferenc Pincészet (korábbi nevén Egri Borvár Tóth Ferenc Szőlő-és Borgazdasága) az Egri Borvidéken gazdálkodó több generációs családi pincészet. Szőlőültetvényeik közel 20 ha-on az Egri Borvidék legjobb fekvésű dűlőiben találhatók. Az itt termelt szőlőből erős terméskorlátozással, korszerű pincészetben készülnek a nemes nedűk. A borkészítésnél fő szempont a régi egri hagyományos ízvilág megőrzése a jelenkori technológia ötvözésével. Pincelátogatás során megismerkedhetnek az érdeklődők a klasszikus borkészítéssel, betekintést nyernek a pincészet mindennapjaiba.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!