A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos Rosé

Gál Szőlőbirtok és Pincészet Kékfrankos Rosé 2015

Véleményünk szerint

Színe rendkívül halvány hagymahéj. Illatában csalán, robbanós citrusos-málnás cukorka, tutti-frutti. A korty közepes intenzitású, eper, sárgadinnye dominálnak, fanyar, citrusos-vegetális ízvilág. Frissítő a korty, elegendő savval. Gyorsan eltűnik, de lendületes grapefruitos jegyeket hagy a szánkban. Könnyed nyári frissítő, laza.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-05-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Kunság
 • Alkohol %

  12,2 %
 • Palackmennyiség

  20.000
 • Ár

  1500 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

2012-es telepítésű Kékfrankos szűzterméséből készült. A rosé bor könnyedségét a reduktív technológia szigorú betartásával, az erjedésben keletkezett szén-dioxid megőrzésével, a legjobb szőlő válogatásával érjük el. E típusra az üde, gyümölcsös jelleg a jellemző, melyben a savaknak és aromáknak egyenlő szerep jut. Egyensúlyos karakterével étkezésekhez és baráti beszélgetésekhez egyaránt ajánljuk. Fogyasztását 9-11 °C-on javasoljuk.

Érlelési információk

Tartályos. Palackozva: 2015.02.04.

Pinceidő

2017-ig

Gál Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Budapesttől 25 km-re a Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu községek dűlőiben fekvő, jelenleg 76 hektár saját szőlőterület adja a Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2004-ben épült borházának szőlő-alapanyagát. A szőlőterületből 60 hektár 1999-2005. közötti fiatal telepítés. Minőségi fajtaösszetételben a rajnai rizling, olaszrizling, szürkebarát, ezerjó, cserszegi fűszeres, kékfrankos, cabernet sauvignon és a pinot noir a meghatározó. 2011-ben szőlőbirtokunk tovább bővült a Balaton-felvidéken, Lesencefalu község dombjain fekvő 10 hektár szőlőültetvénnyel, melyen a sauvignon blanc, pinot blanc, szürkebarát, chardonnay és a cabernet sauvignon képezik a fajtaválasztékot. Pincészetünk 1700 hl rozsdamentes temperált tárolótérrel rendelkezik. A borászati technológiát a terméskorlátozás, a válogatott szüret és az irányított reduktív erjesztés határozza meg.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!