A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Kékfrankos Rosé

Gál Szőlőbirtok és Pincészet Kékfrankos Rosé 2015

Véleményünk szerint

Színe rendkívül halvány hagymahéj. Illatában csalán, robbanós citrusos-málnás cukorka, tutti-frutti. A korty közepes intenzitású, eper, sárgadinnye dominálnak, fanyar, citrusos-vegetális ízvilág. Frissítő a korty, elegendő savval. Gyorsan eltűnik, de lendületes grapefruitos jegyeket hagy a szánkban. Könnyed nyári frissítő, laza.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-05-10

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Kunság
  • Alkohol %

    12,2 %
  • Palackmennyiség

    20.000
  • Ár

    1500 ft
  • Fajtaösszetétel

    100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

2012-es telepítésű Kékfrankos szűzterméséből készült. A rosé bor könnyedségét a reduktív technológia szigorú betartásával, az erjedésben keletkezett szén-dioxid megőrzésével, a legjobb szőlő válogatásával érjük el. E típusra az üde, gyümölcsös jelleg a jellemző, melyben a savaknak és aromáknak egyenlő szerep jut. Egyensúlyos karakterével étkezésekhez és baráti beszélgetésekhez egyaránt ajánljuk. Fogyasztását 9-11 °C-on javasoljuk.

Érlelési információk

Tartályos. Palackozva: 2015.02.04.

Pinceidő

2017-ig

Gál Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Budapesttől 25 km-re a Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu községek dűlőiben fekvő, jelenleg 76 hektár saját szőlőterület adja a Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2004-ben épült borházának szőlő-alapanyagát. A szőlőterületből 60 hektár 1999-2005. közötti fiatal telepítés. Minőségi fajtaösszetételben a rajnai rizling, olaszrizling, szürkebarát, ezerjó, cserszegi fűszeres, kékfrankos, cabernet sauvignon és a pinot noir a meghatározó. 2011-ben szőlőbirtokunk tovább bővült a Balaton-felvidéken, Lesencefalu község dombjain fekvő 10 hektár szőlőültetvénnyel, melyen a sauvignon blanc, pinot blanc, szürkebarát, chardonnay és a cabernet sauvignon képezik a fajtaválasztékot. Pincészetünk 1700 hl rozsdamentes temperált tárolótérrel rendelkezik. A borászati technológiát a terméskorlátozás, a válogatott szüret és az irányított reduktív erjesztés határozza meg.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!

A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás