A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Hidaspetre Kékfrankos

Vida Családi Borbirtok Hidaspetre Kékfrankos 2013

Véleményünk szerint

A bor színe középrubin. Kis szellőztetést igényel, hogy karaktere kiteljesedjen. Bőr, animalitás, gombák, avar jelennek meg az illatában. Lekváros piros bogyós gyümölcsök, konyakmeggy, csokoládé. A kortyban a gyümölcsök közül a meggy dominál, szegfűszeg, bors egészítik ki, valamint az illat által beígért animalitás. Főtt vegetalitás is megfigyelhető. Szép és komplex, valóban átlényegült kékfrankos. A korty közepesen hosszú, kiegyensúlyozott, tanninjai elegánsak.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-11-12

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Vida Családi Borbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Hidaspetre dűlőnk egy szűk nyiladékon keresztül közelíthető meg, ami később kitágul és egy teljesen zárt, védett és napfényes völgyrendszert képez. A magasabb hőösszegtől, az elegáns illat és a kékfrankosra jellemző gyümölcsösség mellett megdöbbentően finom, és telt ízek jelennek meg a borban. A kékfrankos átlényegült változata.

Érlelési információk

10 hónapot töltött másod és harmad töltésű 300 literes hordókban. Palackozás időpontja: 2014. november 26.

Pinceidő

2-3 év

Vida Családi Borbirtok bemutatása

Nem tudom miért, de gyermekkorom óta a földhöz, a terra-benedicta-hoz vonzódom, pedig a családomban senki sem volt földműves ember. Én lettem ilyenné. Egyszerűen szeretem a dűlőinket járni. Megélni és rácsodálkozni a természetre nap mint nap. Sokszor veszem észre magam, hogy egyszerűen jóleső érzés kézzel morzsolgatni a hantokat. A talaj, a növény és a nap teremtette meg az emberiség számára az élet lehetőségét. Nagyon fontos lenne, hogy erre a kincsre az ember vigyázzon. Jelenlegi birtokméretünk 20 hektár. Családi Borbirtokunk központja, a város szívéhez közel fekvő Bakta dűlőben épült fel, ahol a feldolgozó mellett egy hangulatos borkóstoló termet és teraszt is kialakítottunk a vendégeinknek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!