A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
 Egri Kékfrankos Barrique

Egri Korona Borház Egri Kékfrankos Barrique 2013

Véleményünk szerint

Színe halvány rubin, szélén már enyhén gránátba hajló. Illatában grafitos, fekete teás, meggyes és cseresznyés, enyhén animális. A kortyban dominál a meggy, a zöld szilva, a fanyar, ribizlis jelleg, enyhén éretlen a gyümölcs. Ételekkel jól párosítható, könnyed bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-07-05

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  1500 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Egri Korona Borház borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Könnyed gyümölcsösség és szelíd barrique íz együttesen adja a bor harmóniáját. Gazdag gyümölcsös illatú, markáns, karakteres bor. Illatában a cseresznye, meggy és ribizli fedezhető fel. Ízvilágát a barrique hordós érlelés tette teljessé. Az egri Kékfrankos más, kevéssé borsos, mint a dunántúli ( Sopron, Villány ) testvére, kellemesebb ugyanakkor markáns savgerincű. Vörös- és sertéshúsokból készült ételek kellemes kísérője. Fogyasztását 16 C°-on ajánljuk.

Érlelési információk

12 hó új barrique

Egri Korona Borház bemutatása

Az Egri Korona Borház az Egri Borvidék egyik legmeghatározóbb borászati vállalkozása, melynek célja, hogy magas minőségű boraival szolgálja a kulturált borfogyasztást és öregbítse az Egri Borvidék hírnevét. A Borház és Wellness Hotel Budapesttől mindössze egy órányi utazótávolságra, egy 50 hektáros, volt érsekségi szőlőterület közepén található. A főépületben bormintabolt, étterem, konferenciaterem és párját ritkító borospince kapott helyet. Mesés környezetben16 szobás wellness hotel és 12 házból álló borfalu várja a vendégeket és biztosítja a gondtalan és borgasztronómiai élményekkel tarkított pihenést. Bor, élet, stílus...


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!