A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Pinot Noir Selection „Titi”

Gál Tibor Pincészet Egri Pinot Noir Selection „Titi” 2004

Véleményünk szerint

Ezt a bort inkább azoknak ajánljuk, akik szeretik érezni a hordós érlelés jegyeit. Széles palettát szagolhatnak: rózsabors, kávé, csokoládé, de persze elmerülhetünk a szőlőfajtára jellemző avarban és animalitásban is. Az összetett bornak mindenképpen érdemes időt adni a pohárban, ha tényleg meg akarjuk ismerni, hiszen még így is, hogy lassan a negyedik születésnapjához közeledik, bőven van még benne. Fűszerkéregben sült borjút vagy akár bélszínt tennénk mellé, francia rakott krumplival, zsenge édesköménnyel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-02-05

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

Gál Tibor Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Illatában érett Pinot Noir jegyek. Az érett málnás-gyümölcsös jegyek mellett megjelenik a pörkölt kávé és a karamell illata. Fiatalos, izgalmas illat. Szájban hozza ugyanazt az izgalmat, amiket az illat megígért, gyümölcsösséget és enyhe vaníliát. Sőt. Ha kicsit várunk vele kinyílik, mint egy virágcsokor. Szép lendületes savak mellett kerek ízérzet, mely hosszú lecsengésű.

Érlelési információk

A bor kisméretű fahordóban érlelődik 12-14 hónapon keresztül, melyet 6 hónapos palackos érlelés követ.

Gál Tibor Pincészet bemutatása

A Gál Tibor Pincészet az Egri Borvidék egyik vezető borászati vállalkozása, fő feladatának tekinti az egri borászati tradíciók újraélesztését a legmodernebb borászati technológiai eszközökkel és eljárásokkal. Célunk az egri és a magyarországi borászat nemzetközi hírnevének elősegítése, az eredeti magyar kultúra kiközvetítése a magyar és nemzetközi piac szereplői felé tüzes, emlékezetes, kiváló minőségű nagytestű vörös és fehérborainkon keresztül, melyre a Gál Tibor márkanév a garancia. A 80 főt befogadó kellemes atmoszférájú kóstoló helységünkben várjuk kedves vendégeinket.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!