A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Vylyan Villányi Pinot Noir

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Vylyan Villányi Pinot Noir 2009

Véleményünk szerint

A rubinszínű bor pereme barnás-narancsos árnyalattal bír. A közepesnél intenzívebb illat a hordós érlelés fűszeres jegyeit, avart, csipkebogyólekvárt és cseresznyét vonultat fel. A korty egyenesen halad, karakterében szikár hangulatú. Mindehhez a kompozíciót meghatározó telt testre, ezzel arányos alkoholtartalomra, közepes savérzetre és tanninokra van szükség. Az ízvilág az illatban megkezdett fűszeres, földes utat folytatja, a lecsengésben kakaós, kávés zamatokkal.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-06-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13,4 %
 • Palackmennyiség

  26000
 • Ár

  3735 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

2009-ben kiforrott, tartalmas, egyensúlyos, szép fajtajelleges pinot noir született. Kiegyensúlyozott, elegáns szerkezet és érett ízgazdagság jellemzi. A pinot noirok kóstolásában épp az az izgalmas, hogy karaktere a palackban fejlődik, változik, érdemes a bort éveken át figyelemmel kísérni. A friss, fiatal pinot-k jellemzően piros bogyós gyümölcsössége az alap, majd a palackérés során a fajta szárított gyümölcsös, „őszi”, avaros, kifinomultan fűszeres jellege bontakozik ki. Nem is érdemes illat- és ízjegyekre boncolgatni, világa annyira összeforrott, kerek egész.

Érlelési információk

A bort tölgyfa hordóban érlelték, és 2010 augusztusában palackozták.

Hol vásárolható meg

Veritas, Vylyan Pincészet

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!