A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pinot Noir

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Pinot Noir 2011

Véleményünk szerint

A bor aromatikáját, mind illatban, mind ízben először a füstös, karamelles jegyek határozzák meg, idővel azonban felfedezhetővé válik benne málna, cseresznye is. A szerkezet visszafogott, a tannin-sav arány egymással szemben kiegyensúlyozott, egyik sem válik uralkodóvá, engedik megjelenni a közepes testet és az ezzel arányos alkoholtartalmat. A korty szikár érzetű, lecsengésében avaros, földes jegyekkel és enyhe melegségérzettel. Elgondolkodtató tétel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-01-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13.9 %
 • Palackmennyiség

  20000
 • Ár

  2000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Célunk egy könnyedebb elegánsabb pinot megalkotása volt, ami, jelentjük, sikerült! Már a színén is látszik, hogy nem a tannin határozza meg a bort, hanem a könnyedség. Tiszta gyümölcsösség vezeti a bort, melyet a játékos fűszerek és a cseppnyi hordó tesz pikánssá. Szép alkohol-tannin egyensúly, mely megalapozza az izgalmas és hosszú kortyot.

Érlelési információk

A termést a pincébe érve bogyózták, majd 25-27 fokon 1,5 hétig ellenőrzött körülmények között erjesztették (fajélesztővel). 2 hét törkölyön tartás után került 225 és 500 literes magyar tölgyfa hordóba közel 1 évre. Az almasavbontás a hordóban zajlott le.

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

Pince, In Vino Veritas, Raiker, Auchan.

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!